Anouk Kragtwijk

Anouk Kragtwijk is een comedian en theatermaakster uit Heemstede. In korte tijd had ze bij diverse festivals en comedywedstrijden succes. Zo blonk Anouk uit bij het Griffioen Zuidplein Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2018 was zij finaliste bij De Comedy Slam, de grootste comedy talentenjacht van de lage landen. De jury roemde haar om haar goed geschreven en originele grappen.

Anouk Kragtwijk comedian uit Heemstede met originele en gevatte humor

 Veelzijdige performer
Anouk Kragtwijk is een veelzijdig perfomer. Ze begon haar podiumcarrière met het maken van een cabaretprogramma waarin liedjes en conferences elkaar afwisselen. Daarna ging ze de uitdaging aan om ook standup comedy te gaan doen en met succes. Dat resulteerde voor deze comedian uit Heemstede direct in een finaleplaats bij de Comedy Slam en uitnodigingen om bij Comedy Nights in het land op te treden.

 Originele standup comedy en conferences
Anouk Kragtwijk onderscheidt zich met originele onderwerpen en unieke observaties. Een van de thema’s van deze comedian uit Heemstede is haar strijd om als veganiste het hoofd te bieden. Zo geeft ze op gevatte wijze een inkijkje in het leven van de veganist en daarbij schuwt ze de zelfspot zeker niet. Haar werk zit vol met kritische spot over onze huidige samenleving. Vergeet niet dat Anouk Kragtwijk buiten haar hoogstaande vondsten en grappen ook nog eens zeer sterk is in de publieksinteractie. Dit maakt van haar een totale  stand up comedian en performser.

Schrijfster pur sang
Vanwege haar journalistieke achtergrond is Anouk Kragtwijk een uitstekende tekstschrijfster. Haar gevoel voor taal neemt deze cabaretière uit Heemstede mee naar het podium en vertaalt ze in cabaret en comedy met zeggingskracht en optredens waarmee ze zicht onderscheidt van andere comedians en theatermakers. Omdat ze een door de wol geverfde schrijfster is, is ze ook goed in staat om maatwerkoptredens te doen. Aan de hand van aangeleverde informatie of een bepaald thema kan ze conferences en liedjes schrijven.