Jonathan Krispijn

Jonathan Krispijn is geboren 1996 geboren, een echte millennial dus, al vind hij zich zelf  zo niet. Deze stand up comedian uit Utrecht kan zowel cynisch als gevoelig uit de hoek komen. Hij deelt zijn lief en leed op het podium aan de hand van zijn autobiografische verhalen. Tijdens zijn act komen meerdere jeugdherinneringen aan bod, maar ook zijn huidige belevenissen. Soms vertelt hij hierover op harde wijze en hebben zijn grappen een

Foto door Jannick Hamberg

schuren randje. Deze stand up comedian uit Utrecht wisselt die statements dan weer af met ontroerende en intieme momenten. De combinatie van recht voor je raap-humor en breekbaarheid maken van de comedy act van Jonathan Krispijn een unieke belevenis.

Zijn podium préséance is rustig en energiek. Hij weet met goed getimede stiltes de aandacht naar zich toe te trekken. Bij een optreden van Krispijn is het altijd spannend wat er gaat komen. Je voelt de onderhuidse spanning in de lucht hangen, waardoor het lachmoment een heerlijke ontlading blijkt. Verwacht geen hyper comedian met een vermoeiend hoog tempo, maar een act waarin deze comedian uit Utrecht de grappen heerlijk uitserveert.

Als jonge comedian weet hij als geen ander dat hij meters moet maken om in de toekomst de grote podia te bestormen. Daarom treedt Jonathan Krispijn niet enkel op in zijn thuishaven Utrecht, maar ook op vele andere plekken in het land. Den Helder, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Leiden zijn maar een paar plekken waar deze stand up comedian stond. In zijn tot dusver korte comedy carrière deed hij tientallen optredens in comedy clubs, theaters, cafés en festivals. Voorlopig is Jonathan Krispijn dan ook niet uitgeraasd. We verwachten dat we nog veel meer van deze ruwe diamant uit Utrecht gaan horen.

Jonathan Krispijn is zowel inzetbaar voor openbare comedy nights als ook bedrijfsoptreden en andere groepsuitjes binnen en buiten Utrecht.