Mark de Groot

Mark de Groot, geboren in Den Helder, mag dan wel klein van stuk zijn. Zijn humor is wel groots. Dat hij echt ‘de Groot’ heet willen dan ook weinigen geloven.
Wat is nog meer waar over Mark? De gevleugelde zin: ‘Wat goed is, komt snel’ is op Mark de Groot zeker van toepassing. Hij is nog maar sinds 2018 actief als comedian en heeft de lachers al steevast op zijn hand. Tijdens zijn comedy act neemt Mark je mee in zijn wereld en dat doet hij met een flinke dosis zelfspot. Natuurlijk grapt Mark graag over zijn lengte en de opmerkelijke en hilarische situaties die dit met zich meebrengt. Deze comedian uit Den Helder neemt hij graag zijn religieuze opvoeding op de hak. Zijn humor varieert van subtiel tot absurd en van plat tot ronduit gênant. Voor elk wat wils dus.

Fotografie: Mikel Neij

In die korte periode die hij tot dusver maakte hij al aardig wat kilometers. Zo trad hij op in diverse theaters, kroegen en diverse comedy clubs in Nederland. Zo was hij voor Playground Comedy in de voorbije tijd actief bij comedy nights in onder andere Landgraaf, Spijkenisse, Tiel, Son en Breugel, Heerhugowaard, Amsterdam, Leusden en nog een aantal andere plekken. Dit leverde positieve publieksreacties op en niet zelden was hij een van de favorieten van de avond.

Al dit vele reizen en vele optredens hebben zich uitbetaald, want nog geen twee jaar na zijn debuut stond Mark de Groot al in de halve finale van een comedy contest. Hij bereikte in 2020 de halve finale van de Comedy Talent Award. De jury was lovend over zijn optreden en verklaarde: ‘Hij staat zelfverzekerd te spelen en het publiek eet uit zijn hand.’

Geloof het of niet maar de comedy act van Mark de Groot blijft groeien. De komiek uit Den Helder werkt regelmatig aan nieuw materiaal zodat hij steeds meer speelminuten heeft. Hij is met een korte act al te boeken voor comedy nights in het land of eventueel voor een besloten gezelschap.

Overigens woont hij niet meer in Den Helder, maar zowaar in Geldern, iets over de grens in Duitsland.