Thijs Kemperink

Thijs3

Al vroeg kwamen de ouders van deze stand-up comedian er achter dat hun zoon graag op het podium stond. Al op zesjarige leeftijd imiteerde Thijs op menig feestje zijn Belgische held Urbanus. Daar bleef het niet bij. Op oudere leeftijd imiteerde hij meerdere bekende Nederlanders, in de huiskamer maar ook op het podium. Ook ontwikkelde Kemperink een passie voor cabaret en stand-up comedy, wat begon met het schrijven van teksten.
Bij de plaatselijke carnavalsvereniging “De Alberger Bökke” maakte Thijs in 2006 zijn debuut als buutreedner. En ook nu speelt Thijs nog regelmatig op de plaatselijke gala als een of ander gek typetje!
Als stand-up comedian speelt Thijs graag overal waar het gezellig is! Als nuchtere Twentenaar probeert hij meer te leren van de Nederlander, met alle gevolgen van dien… Dit levert dan ook vaak hilarisch materiaal op. Na het volgen van een aantal masterclasses heeft Thijs al veel geleerd over de wetten van de Comedy.
Hij heeft de smaak nu zeker te pakken en voelt zich helemaal thuis op het podium. Thijs Kemperink is een vrolijke Tukker waar het plezier van afstraalt. In 2009 behaalde hij de finale van de Sonnema Comedy Tour.

Plaats een reactie